söndag 28 februari 2010

Jag kan åxxå fast mycket billigare :-) faktiskt helt gratis!!

Doris: Eftersom foto är ett av mina största intressen så blir det att man kollar runt på en del sajter på nätet... Det blir fotocommunitys, fotobloggar, fotografers hemsidor och alla amatörers försök till att fotografera...vissa lyckas jättebra vissa suger fett :-)

Intresset började nog tillta åxxå eftersom jag har ett väldigt dåligt minne...
"Kallas inte för Doris för ingenting ;-)"
Att börja fotografera blev ett sätt att dokumentera vardagen och på så sätt minnas tillbaka.

Jag kan fota det mesta men barn och djur ligger mig varmt om hjärtat, även närgångna foton så nära som möjligt tycker jag är fint.. Jag älskar kontraster och skärpa i bilder, gärna enkla och stilrena bilder... det skall vara någon sorts hugg i bilderna..lite svårt att förklara men man skall kunna kolla på en bild och inte känna sig mätt på den.. då har du en bra bild.

Vad jag inte tycker om är studiofotografers stela bilder i olika ställningar.. så trist så jag dööör..
Jag tycker inte om konstnärliga bilder som man inte fattar något av...

Några favoritfotografer jag har är Annie Leibovitz, Herbert List, en av Sveriges bästa modefotografer som heter Tobias Regell... sen har vi Bingo Remér..spelar ingen roll vad jag tycker om grabben i sig och allt runt om... men killen tar en sjuhelvetes bra bilder och då menar jag inte A la Sveriges svar på Playboy utan den andra delen som inte många kanske känner till.. men han har faktiskt profilerat många kända ansikten på papper och han gör det med stil :-))

Min högsta önskan var att bli fotograf... men när jag gick till studieplanneraren på Komvux fick jag till svar att "det går så många fotografer arbetslösa så jag tycker du skall inrikta dig på något annat" Va??? vad är det för svar och vägledare ???
Hade kunnat sitta här i dag utbildad fotograf om jag hade fått rätt vägledning av en person som hade brytt sig när man var ung.... Men ung som man är så lyssnade man lite ändå och det blev aldrig av... idag har jag det som hobby som många andra istället.

Och nu när man vart ledig å hemma pga barn så har man susat runt på nätet och blivit inspirerad av alla duktiga människor som åxxå brinner för foto... så nu har min fotolust kommit tillbaka och jag har ju något väldigt sött att fota nuförtiden :-)

För någon vecka sedan var vi hos fotografen och tog bilder på Laura vid 6 månader.. och jag som hatar studiobilder gav med mig.. men de bilder som de tar tycker jag att jag kan göra bättre och med mer inlevelse.... och det kostar inte en spänn :-))

Så här är de första bilderna i olika tappningar... Skulle vara väldigt roligt å höra vad ni tycker och villken ni tycker bäst om :-)

No:1


No: 2

No: 33 kommentarer:

 1. åh vilken underbar header du har och fantastiksa kort..
  Vilken gobit hon är lilltjejen.

  Önskar jag också var en hejare på foto, vill ha massa fina svartvita på barnen.
  ha det så bra

  SvaraRadera
 2. Du är ju superduktig, fotona är sååå fina alla
  tre och det är svårt att säga vilket som är finast, men jag väljer nog..... nr 3!

  Ha en fin söndag, kram från Anna & Lilly

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen hur duktig som helst och jag är så tacksam för bilderna som du skickade till mig. Sedan har du ju ett sådant bedårande sött litet "objekt" att fota också. Du skulle ha gått långt som fotograf. Kram

  SvaraRadera